Statistika sajta Road Flyers

Funny Staff
 
 
Vremenska prognoza :

UGOSTILI SMO RELISTE
Prethodna strana Uvodna strana E-mail

 

Sa zadovoljnim osmehom na licu i ponosom u srcu i duši , slobodno možemo reći da smo uspešno obavili naš zadatak , na koji smo se prijavili da ove godine budemo domaćini i ugostimo učesnike relija .
Iako nije na nama da sami sebi dajemo sud kakvi smo domaćini , gledajući zadovoljna lica , slušajući budno učesnike , čitajući knjigu utisaka , samo moćemo reći  , naš trud se isplatio .
Početak 8-og turističkog relija u organizaciji MAS-a počeo je 10-jula u Apatinu . Prvo stajalište im je bilo u Molu na ručak odakle su učesnici krenuli prema našem malom mestu Mužlja . Znajući da im put , iako je prvi dan putešestvija nije nimalo lak , na letnjim temperaturama i užarenom asfaltu, trudili smo se da ih dočekamo u što prijatnijem ambijentu . Prva etapa relija za učesnike iznosila je blizu 230 km.
Kao po običaju za dobrodošlicu , na kapiji smo ih dočekali domaćom rakijom , što su dve devojke iz Kulturno Umetničkog Društva „Petefi Šandor“ u narodnim nošnjama služile . U dvorištu našeg kluba na stolovima smo postavili hladnu kiselu vodu , jer smo znali , da je voda u tim trenucima najdragocenija tečnost koja svima najviše prija i najviše je potrebna . Da iznenađenje bude veće , organizovali smo našim gostima put do peskare , na kratko ali efikasno rashlađivanje i relaksaciju , i pre večere jedan mali program u saradnji negovatelja starih običaja .
U tom kratkom i sažetom programu , nastupili su bičevaoci , male mažuretkinje i KUD „Petefi Šandor“ omladinci , koji su uveličali program tradicionalnim mađarskim narodnim igrama .
Gosti su nakon prigodnog programa , sa kojima su bili zatečeni i prijatno iznenađeni , poslužili večerom . Nakon večere mali muzički predah pre spavanja . Svirala je jedna mlada , tek oformljena grupa muzičara, koja je svojim repertoarom zabavljala naše goste .
Ujutro smo goste na dalje putešestvije ispratili vrućim čvarcima i domaćim proizvodima i poželeli im srećan i uspešan put u daljem reliju .


Adrijana

 
 
 
ROAD FLYERS , Mužlja-Zrenjanin , tel. : 065 / 416 - 79 - 56 , e-mail: roadflyers@gmail.com
 
Design by Meleghy Zoltan
 
Copyright© Langhy team 2011.